23 Mayıs 2013 Perşembe

Ülkemde İnsan Kirliliği

Çevremizde her şeyi o kadar çok ve o kadar iyi bilen insanlar var ki. Bazen gerçekten nasıl bir İnsan Kirliliğinin içinde yaşadığımıza hayret ediyorum gerçekten.


-Eğer bir sağlık probleminiz varsa doktora kadar gitmenize gerek yok. Yolda karşılaşacağınız mesela otobüste yanınıza oturan bir teyze size 15 dakika içinde ağrınızın cinsini ve yerini söylemeniz karşılığında size hastalığınızın ne olduğundan nasıl ve ne süreyle tedavi olmanız gerektiğine kadar her türlü bilgiyi sunabilecek durumdadır.

-Eğer mesele bir trafik sorunuysa ya da söz konusu yolların yapımıysa mahalle kahvesi gerçekten işi çok iyi bilen insanlar ile doludur. Neden o yolun öyle yapıldığından tutun da aslında nasıl yapılması gerektiğine kadar bin bir türlü fikrini hiç düşünmeden bir anda ortaya saçabilecek bir sürü insan bir arada bulunur oralarda.

-Mevzu siyaset ise zaten o işle ilgilenen o kadar çok insan var ki hangi birini saymalıyız sizce bu konuda bilemedim. Bir kere ''Siyasetçi'' dediğimiz insanları biraz incelemek lazım. Bu konuda onların yaptıkları belli bir icraat , halka hizmet veya halkın derdine bir çare aramak değil. Yaptıkları tam olarak birbirlerini kötülemekten ibaret. Ülkemizde ana teması ''Bir şey yapılacak olsa ben ötekinden daha iyi yaparım. Yani şuan yapmıyoruz bir şey ama yapsak var ya o benim elime su dökemez''den ibaret. Bundan ötürü sadece ağızda yapılan siyasete doğal olarak ağzı olan her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ivedilikle katılıyor. Ancak kendi fikirleri olmaktan çok uzak olduklarından düşüncelerini beyan ediş şekilleri bir fikri savunmaktan çok bizim siyasetçi dediğimiz işini iyi yapan oyuncuları savunmaktan ibaret kalıyor.

-Spora gelince hele de futbol olunca konumuz işte o zaman büyük bomba elimizde demektir. Çünkü bizde spor sadece spor olarak asla kalmaz. Son dönemde de çok dilimizde olan ''Sporda Şiddet'' meselesi bizdeki spor anlayışının en güzel açıklaması. Futbolcular sahada birbirine girip sahadan uzak kalma cezası alırken dışarıda da taraftarlar birbirlerine giriyor hatta bu bir taraftarın hayatına mal oluyor. Bu güne kadar kaç taraftar vardır acaba futbol yüzünden sakat kalmış , yaralanmış , canları yanmış.Sebebine bakacak olursak eğer tamamen ''Sen o takımlısın ben bu takımlıyım demek ki bizim kavga etmemiz hatta yanımızda kesici delici bir şeyler varsa birbirimize saplamamız gerekiyor demektir'' anlayışı yüzünden olduğu aşikar. Ve işin daha acı kısmı ise tüm bu kavgaları hareketleri milyonlarca izleyici karşısında yaptıkları kavgalarla alevlendiren  Futbolun Akil Adamları sonra da kendi yarattıkları facia karşısına geçip utanmadan bu durumu kınıyorlar!

-İşte tüm bu bilir kişiler , karışıklıklar , anlamsız kavgalar , gereksiz çok bilmişlikler içinde ve çok yeterli yöneticilerin yönettiği şu güzel ülkemde bizim devam ettirdiğimiz hayata da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı diyoruz. Hepsi çok acı , komik , saçma ancak bizim gerçeğimiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder